Pálivá hrášková polévka

27. květen 2015 | 13.00 |
blog › 
Recepty › 
Pálivá hrášková polévka

 Jedna z mých nejoblíbenějších polévek. Navíc je super rychlá, protože nemám ráda stát půl dne u plotny, tak skoro všechny mé recepty jsou schnell fertig. 

Ingredience na 4 porce

  • 1 balení mraženého hrášku
  • 2 chilli papričky (já mám ráda hodně ostré, ale stačí i 1)
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 hrst slunečnicových, nebo dýňových semínek
  • kousek másla
  • 1 balení knäckebrotů
  • sůl
  • pepř

Hrášková polévka

Postup

Ve středně větším hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme nasekané chilli a přisypeme celé balení hrášku (když mám málo času, tak ho tam hodím klidně i ještě zmrzlý). Asi pět minut ho restujeme na míném ohni. Poté ho zalijeme horkou vodou max 3 cm nad jeho obsah, aby byla polévka hustější. Vaříme asi 15 minut a hrnec odstavíme. Ponorným mixérem rozvařený hrášek rozmixujeme. Poté dochutíme solí a pepřem. Podáváme v miskách s lžící zakysané smetany a na závěr polévku posypeme semínky a na přikusování přiložíme knäckebrot. Dobrou chuť :)

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář