dnes jsem měla chuť na sladký oběd, a tak jsem si vymyslela mléčnou rýži, která nezabere ani moc času a já se budu moci zase věnovat jiné práci hlavně Edovi (pes). Opravdu se mi to povedlo a moc jsem si pochutnala, tak sdílím tento jednoduchý recept dál.
Ingredience na 2 větší porce
1 menší hrnek rýže Lagris
asi 3 polévkové lžíce sojového nápoje Zajíc
2,5 toho samého hrnku vody
kostičku másla
špetku skořice
3 hřebíčky
2 lžíce marmelády
lesní ovoce
hrst vlaškých (nebo i jiných) oříšků
Postup
Nejprve si necháme rozehřát máslo na mírném ohni. Poté přidáme skořici. V shakeru si rozděláme sojový nápoj s vodou (lze použít i klasické mléko, ale já mám alergii na laktózu) a přilijeme do másla. Následně přidáme rýži a hřebiček. Za občasného míchání od bodu varu vaříme asi 5 minut. Na pánvi si rozehřejeme lesní ovoce z mrazáku a posypeme troškou třtinového cukru a mícháme dokud nezměkne. Hotovou rýži odstavíme a zamícháme do ní marmeládu(nejlépe také z lesního ovoce) a oříšky. Podáváme rýžovou směs přelitou ovocem.